Voorwaarden

Als je besluit je website door mij te laten maken gelden de onderstaande voorwaarden. Mocht je vragen hebben over de voorwaarden dan kan je uiteraard contact met mij opnemen.

Betalingen

De kosten om een WordPress website door mij te laten maken starten vanaf €995.
Je moet het exact afgesproken bedrag binnen 14 dagen na het afronden van de opdracht aan mij betalen.

De factuur is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB.

WordPress installatie

Je bent zelf verantwoordelijk voor het installeren van WordPress. Dit is bij de meeste hosting providers eenvoudig binnen een paar minuten gedaan. Er zijn zelfs providers waarbij dit automatisch wordt gedaan. Je hoeft alleen een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen.

Indien gewenst kan je adviseren bij welke hosting provider dit eenvoudig gedaan kan worden (inclusief handleidingen indien nodig).

Hosting en domeinnaam

Het afgesproken bedrag is exclusief de kosten van je domeinnaam en hosting. Je kan zelf bepalen bij welke hosting provider je jouw website onder wil brengen. Indien gewenst kan ik je hier wel over adviseren aangezien de kwaliteit en de prijs per provider verschillen. Op basis van jouw behoeften en budget kan ik een advies geven.

Een alternatief zonder hostingprovider is het gebruik maken van WordPress.com (in plaats van wordpress.org). Bij deze optie zullen de overige kosten ook lager liggen.

WordPress thema’s en plugins

Thema
Bij het maken van je website zal ik het aantal plugins waarvan gebruik wordt gemaakt beperken, zodat je website snel blijft. Ik zal verder alleen gebruiken maken van betrouwbare thema’s en plugins.

Door te werken met een thema liggen de kosten van het maken van je website veel lager dan als je zelf een WordPress thema maakt. Daarnaast bespaard het veel tijd en zal je website dus eerder klaar zijn.

Ik maak gebruik van een WordPress thema genaamd GeneratePress. Dit is een premium WordPress thema dat zich focust op snelheid, stabiliteit en toegankelijkheid. Dit zorgt ervoor dat je website optimaal presteert voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Dit betekend niet dat er voor het design gebruik wordt gemaakt van een standaard template of iets dergelijks. Ik zal het design op maat maken zodat jouw content er het beste uitkomt. Het is echter wel belangrijk om te begrijpen dat er kleine dingen kunnen zijn die niet exact lijken zoals je misschien zou willen.

Plugins
In WordPress kan je door middel van plugins extra functionaliteiten toevoegen aan een website. Er zijn zowel gratis als premium plugins die geld kosten. Indien je voor je website bepaalde functionaliteiten nodig hebt die enkel met premium plugins mogelijk zijn, dan moet je zelf deze plugin betalen. Dit gaat vaak op licentie basis.

In sommige gevallen heb ik al een licentie voor bepaalde premium thema’s en plugins, in dat geval hoef je deze niet zelf meer te kopen. Dit zal vooraf duidelijk worden afgesproken zodat er geen verrassende kosten bij zullen komen.

Content

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van teksten en foto’s. Je moet er zelf op letten dat de foto’s die je aanlevert over de juiste rechten beschikken.

Verder kan ik niet garanderen dat de teksten die je aanlevert hoog zullen scoren in zoekmachines. Dit is namelijk van meerdere factoren afhankelijk en kan nooit gegarandeerd worden.

Hulp

Na het afronden van de website zal ik je uitleggen hoe je in de toekomst zelf dingen aan de website aan kan passen, zoals teksten aanpassen of nieuwe pagina’s toevoegen. Na afronding van het project heb je een periode van 10 dagen waarin je vragen kan stellen als je ergens niet uit komt.

In deze periode moet je de website goed bekijken om te oordelen of je er tevreden over bent. Mochten er dingen niet kloppen dan kan ik dit in deze periode aanpassen. Het is jouw verantwoordelijkheid om in deze periode te controleren of alle teksten, afbeeldingen en links kloppen/werken.

Verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat de website goed wordt onderhouden. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de nieuwste versie van WordPress, het thema en de plugins actief zijn. Ik leg je in de periode van 10 dagen na afloop van het project uit hoe je dit kan doen.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat je backups maakt van je website en deze goed bewaard.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat je aan de AVG voldoet. Uiteraard is het mogelijk om een privacy pagina in de footer te plaatsen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele problemen met je hosting provider of dat je website gehacked wordt. Ik zal een aantal lichtgewicht beveiliginsplugins installeren, maar ik ben geen WordPress Security expert.

Eventueel zijn er bedrijven waarbij je dit soort zaken (onderhoud, backups, security, etc) kan uitbesteden. Ik bied deze diensten zelf niet aan maar indien gewenst kan een bedrijf aanraden waar je dit kan regelen.

Google Analytics

Google Analytics is een uitgebreide statistieken tool van Google. Ik maak zelf geen gebruik van deze tool en ben dan ook geen expert in het instellen van dit programma.

Google Analytics werkt nadat je een Google Analytics account hebt gemaakt en je vervolgens je account verifieert door een code plakken in de website. Indien gewenst kan ik dit wel voor je doen, maar het instellen van het programma zelf doe ik niet.

E-mail accounts

Je kan ervoor kiezen om gebruik te maken van een e-mailaccount van je hosting of bijvoorbeeld van Gmail (Google Workspace) of Outlook (Office 365). Indien gewenst kan ik je een hostingprovider adviseren die je hierbij kan helpen. Het instellen van eventuele e-mailaccounts zit niet inbegrepen bij de dienst die ik lever.

Gutenberg

Voor het maken van je website maak ik gebruik van Gutenberg in plaats van een pagebuilder. Dit zorgt ervoor dat je website snel presteert. Dat je website snel laad is van belang voor het gebruikersgemak van de bezoekers en voor zoekmachines zoals Google.

Bij het maken van je website zal ik hier altijd rekening mee houden. Ik kan echter niet garanderen dat je website ook altijd snel laad, omdat de keuze van de hostingprovider hier een belangrijke rol in speelt. De keuze voor de juiste hostingprovider is daarom belangrijk en als je hier advies over wilt zal ik de snelheid altijd meenemen in mijn advies.