Voorwaarden

Als je besluit je website door mij te laten maken gelden de onderstaande voorwaarden.

Betalingen

De kosten om een WordPress website door mij te laten maken starten vanaf €495.
Je moet het exact afgesproken bedrag binnen 14 dagen na het afronden van de opdracht aan mij betalen.
De factuur is vrijgesteld van OB o.g.v. artikel 25 Wet OB.

Hosting en domeinnaam

Het afgesproken bedrag is exclusief de kosten van je domeinnaam en hosting. Je kan zelf bepalen bij welke hosting provider je dit wilt regelen. Indien gewenst kan ik je hier wel over adviseren.

Een alternatief zonder hosting is het gebruik maken van WordPress.com (in plaats van wordpress.org). Bij deze optie zullen de overige kosten ook lager liggen.

WordPress installatie

Je bent zelf verantwoordelijk voor het installeren van WordPress. Dit is bij de meeste hosting providers eenvoudig binnen een paar minuten gedaan. Er zijn zelfs providers waarbij dit automatisch wordt gedaan.

Indien gewenst kan je adviseren bij welke hosting provider dit eenvoudig gedaan kan worden (inclusief handleidingen).

WordPress thema’s en plugins

Bij het maken van je website zal ik zo min mogelijk plugins gebruiken, zodat je website snel blijft. Ik zal verder alleen met betrouwbare thema’s en plugins werken.

Door te werken met een thema liggen de kosten van het maken van je website veel lager dan als je een WordPress website volledig op maat laat maken. Daarnaast bespaard het tijd en zal je website dus eerder klaar zijn. Ik zal het thema zo instellen en opmaken dat het zoveel mogelijk voldoet aan jouw wensen. Het is echter wel belangrijk om te begrijpen dat er kleine dingen kunnen zijn die niet exact lijken zoals je misschien zou willen.

Indien je voor je website bepaalde functionaliteiten nodig hebt die enkel met premium plugins mogelijk zijn, dan moet je zelf deze plugin betalen. Dit gaat vaak op licentie basis. In sommige gevallen heb ik al een licentie voor bepaalde premium thema’s en plugins, in dat geval hoef je deze niet zelf meer te kopen.

Content

Je bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van teksten en foto’s. Je moet er zelf op letten dat de foto’s die je aanlevert over de juiste rechten beschikken.

Verder kan ik niet garanderen dat de teksten die je aanlevert hoog zullen scoren in zoekmachines. Dit is namelijk van meerdere dingen afhankelijk en kan nooit gegarandeerd worden.

Hulp

Na het afronden van de website zal ik je uitleggen hoe je in de toekomst zelf dingen aan de website aan kan passen, zoals teksten aanpassen of nieuwe pagina’s toevoegen. Na afronding van het project heb je een periode van 14 dagen waarin je vragen kan stellen als je ergens niet uit komt.

In deze periode moet je de website goed bekijken om te oordelen of je er tevreden over bent. Mochten er dingen niet kloppen dan kan ik dit in deze periode aanpassen. Het is jouw verantwoordelijkheid om in deze periode te controleren of alle teksten, afbeeldingen en links kloppen/werken.

Verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat de website goed wordt onderhouden. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de nieuwste versie van WordPress, het thema en de plugins actief zijn. Ik leg je in de periode van 14 dagen na afloop van het project uit hoe je dit kan doen.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat je backups maakt van je website en deze goed bewaard.

Het is jouw verantwoordelijkheid dat je aan de AVG voldoet.

Ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele problemen met je hosting provider of dat je website gehacked wordt. Ik zal een aantal lichtgewicht beveiliginsplugins installeren, maar ik ben geen WordPress Security expert.

Eventueel zijn er bedrijven waarbij je dit soort zaken (onderhoud, backups, security, etc) kan uitbesteden. Ik bied deze diensten momenteel niet aan.