Tools

Het gebruik maken van de juiste tools is erg belangrijk omdat het je:

Tijd bespaart waardoor je meer tijd hebt om dingen te doen die je leuk vindt.

Geld bespaart omdat je met deze tools eenvoudig dingen zelf kan die je anders wellicht zou moeten uitbesteden.

Stress vermindert omdat ik uit ervaring weet dat deze tools goed (samen) functioneren en bepaalde handelingen voor je kunnen vergemakkelijken of automatiseren.

De tools die je kiest kunnen je bedrijf helpen groeien maar helaas kan het ook onnodig veel geld kosten.

Ik heb meer dan 10 jaar geëxperimenteerd met allerlei tools om te zien wat wel en niet goed werkt. Hieronder volgt een lijst met software en plugins die ik op dit moment gebruik. Een bijkomend voordeel is dat er veel gratis opties tussen staan. Alle tools die ik opnoem gebruik ik daadwerkelijk zelf op deze of een van mijn andere websites.

Disclaimer: sommige van de tools die ik aanraad bevatten een affiliate link. Dit houdt in dat wanneer je op deze link klikt en een aankoop doet, ik daar een kleine commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra’s. Om volledig transparant te zijn geef ik duidelijk aan als er sprake is van een affiliate link.

Content management systeem (CMS)

WordPress

Ik maak al mijn websites met WordPress omdat dit erg gebruiksvriendelijk is en veel mogelijkheden biedt. Je kan hier zowel eenvoudige als gecompliceerde websites mee maken. Van blogs tot complete webshops. Technische kennis helpt uiteraard, maar is absoluut niet noodzakelijk.

WordPress is gratis om te gebruiken.

Webhosting

Cloud86

Cloud86 heeft shared hosting vanaf €1,95 per maand en Managed hosting (het eerste jaar) vanaf €7,98 per maand. Cloud86 heeft een helpdesk die je zowel per mail als telefonisch kan bereiken.

Met de WordPress toolkit kan je eenvoudig je website beheren. Zo kan je in een paar klikken WordPress installeren, een test-omgeving maken, je website beveiligen en ervoor kiezen om je website automatisch up te daten.

Probeer Cloud86 Dit is een affiliate link

Antagonist

Antagonist heeft Managed WordPress hosting met een goede prijs-kwaliteit verhouding en snelle support per chat/mail. WordPress installeren gaat erg eenvoudig, zodat je snel aan de slag kan met je website. Het instappakket kost (het eerste jaar) €4,99 per maand. Ik heb al jarenlang goede ervaringen met Antagonist.

WordPress thema en design

GeneratePress

Voor al mijn eigen websites en die van mijn cliënten maak ik gebruik van het GeneratePress thema. GeneratePress is een erg flexibel thema en staat bekend om zijn snelheid. Dit thema is gratis te gebruiken en heeft daarnaast een premium uitbreiding voor $59 per jaar.

GeneratePress Premium bespaart je veel tijd en geeft je veel meer mogelijkheden om een professionele website te maken. Na een domeinnaam en hosting (waar je echt niet zonder kan) is dit de enige investering waar ik je aanraad niet op te besparen tenzij je budget het echt niet toelaat. De overige tools uit mijn lijst zijn gratis of niet perse noodzakelijk

Probeer GeneratePress Dit is een affiliate link

GenerateBlocks

Dit is een plugin van dezelfde maker als het thema dat ik gebruik. Met GenerateBlocks kan je mooie designs maken zonder dat je website traag wordt. Er is een gratis versie en een betaalde (Pro) versie. Met de Pro versie krijg je toegang tot de template library en extra functionaliteiten.

Op deze website maak ik gebruik van de Pro versie vanaf $39 per jaar om tijd te besparen met mijn designs. Voor mijn andere websites maak ik gebruik van de gratis versie.

Probeer GenerateBlocks Dit is een affiliate link

Gratis wordpress plugins

Happyforms: met deze plugin maak ik mijn contactformulieren. Lees mijn Happyfroms review.

WooCommerce: dit is de plugin om van je website een webshop te maken.

The SEO Framework: minder populair dan andere SEO plugins maar ik vind het de beste: lichtgewicht en snel en doet precies wat een SEO plugin zou moeten doen.

Anti Spam Bee: houdt goed spam tegen op een privacy vriendelijke manier. Beter dan andere betaalde opties.

Scriptless social sharing: ik was op zoek naar een social media plugin die mijn website niet vertraagde en uiteindelijk heb ik Scriptless social sharing plugin gevonden. Goede plugin.

Limit login attempts reloaded: verkleint het aantal inlog pogingen dat iemand kan doen.

WPS Hide login: standaard heeft iedere WordPress website dezelfde pagina waar je kan inloggen. Dat weten mensen met slechte bedoelingen ook. Met deze plugin kan je de inlog pagina in iets veranderen dat alleen jij weet.

SVG Support: maakt het mogelijk om SVG bestanden (bijvoorbeeld je logo) up te loaden in je mediabibliotheek.

Pretty Links: plugin voor het beheren en afkorten van affiliate links.

SEO tools

Mangools

Mangools is gebruiksvriendelijke SEO software met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Vooral interessant voor het doen van zoekwoordonderzoek waardoor je beter in staat bent om content te creëren waar jouw doelgroep naar op zoek is.

Lees mijn Mangools review.

Probeer Mangools Dit is een affiliate link

Online leeromgeving

LearnDash

Ik heb in de loop der jaren verschillende WordPress plugins uitgeprobeerd om online cursussen te maken. LearnDash beviel mij het beste en gebruik ik inmiddels 3 jaar voor mijn online leeromgeving. Door de integratie met WooCommerce is het eenvoudig om iDeal betalingen te ontvangen. Dit is essentieel voor als je een Nederlandse doelgroep hebt. Learndash is een premium plugin vanaf $159 per jaar.

Betalingen

Mollie

Ik gebruik al jaren Mollie als payment provider. Mollie heeft goede tarieven, geen vaste contracten en opstartkosten. Je betaald alleen een bij een geslaagde transactie.

Mollie heeft een eigen WordPress plugin waarmee je eenvoudig betalingen kan ontvangen in WooCommerce.

Productiviteit

Office 365

Met Office 365 heb je altijd de nieuwste versie van Office. Word en Excel spreken voor zich als het op productiviteit aankomt.

Voor e-mail gebruik ik liever Outlook dan de e-mail van mijn hostingprovider.

En om stress te verminderen en alles overzichtelijk te houden vind ik het handig om bestanden op te slaan in OneDrive.

Design

Canva

Canva is de ideale design tool. Ik gebruik het zelf om snel de uitgelichte afbeeldingen voor mijn blogartikelen te maken. Met Canva kan je echter van alles maken: flyers, visitekaartjes, social media afbeeldingen, etc.

In tegenstelling tot Adobe heb je voor Canva geen technische kennis en design skills nodig. Er is een gratis versie waar je al veel mee kan en een premium versie vanaf € 11,99 per maand.

illustraties en afbeeldingen

Pexels: groot aanbod aan gratis stockfoto’s

Unsplash: groot aanbod aan gratis afbeeldingen

Undrawn: open source illustraties

Manypixels: illustraties die ik gebruik voor mijn uitgelichte afbeeldingen

Isometric: illustraties die ik gebruik voor mijn uitgelichte afbeeldingen

Feather Icons: verzameling van SVG iconen