Hoe kies je een goed WordPress thema in 2021?

In dit artikel leer je wat een WordPress thema is en waar je op moet letten tijdens het kiezen van een thema. Daarna laat ik een aantal thema’s zien die ik aanraad en een aantal populaire thema’s waar ik geen fan van ben. Tenslotte laat ik je zien wat je moet doen als je eenmaal een WordPress thema hebt uitgekozen en geïnstalleerd.

Inhoudsopgave

Wat is WordPress?

Wat is een WordPress thema?

Hoeveel kost een WordPress thema?

Waar moet je opletten bij het kiezen van een WordPress thema?

WordPress thema’s die ik aanbeveel

Een WordPress thema installeren en activeren

Hoe nu verder…

Wat is WordPress?

Voordat je leert wat een thema precies inhoudt is het wellicht handig om te weten wat WordPress zelf is.

WordPress is een opensource content management systeem (CMS). Dit houdt in dat iedereen het gratis kan downloaden en je het kan gebruiken om content te beheren.

Met andere woorden is WordPress dus een manier om een website te maken, zonder dat je daar al te veel technische kennis voor nodig hebt.

WordPress is in 2003 opgericht. Destijds werd het gebruikt om blogs mee te maken maar inmiddels kan je allerlei websites met WordPress maken: zakelijke websites, portfolio websites, webwinkels, forums, online leeromgevingen, etc.

De gebruiksvriendelijkheid en de vele mogelijkheden die WordPress heeft maakt het erg populair. Op dit moment zijn meer dan 40% van alle websites ter wereld met WordPress gemaakt.

Wat is een WordPress thema?

Een thema is een verzameling bestanden dat het design en het layout van je WordPress website bepaald.

Wanneer je WordPress installeert staat er een standaard thema geïnstalleerd. Door een ander thema te installeren zal het design en de functionaliteiten van je website veranderen.

Vervolgens kan je de functionaliteiten van je website verder uitbreiden door plugins te installeren.

Er zijn tienduizenden thema’s om uit te kiezen. Als je nog weinig ervaring hebt met WordPress kan het daarom lastig zijn om een goed thema uit te kiezen. Helemaal omdat nadat je het thema hebt geïnstalleerd, je website nog ‘kaal’ is en je dus nog niet goed kan inschatten hoe je website er met een bepaald thema uit komt te zien.

Het is altijd mogelijk om van thema te veranderen, maar dit kan wel (onnodig) veel werk opleveren. Je wilt liever voorkomen dat je een website met een bepaald thema maakt en dat als je eenmaal klaar bent blijkt dat je website enorm traag is en je weer opnieuw kan beginnen met een ander thema.

Hoeveel kost een WordPress thema?

Er zijn tienduizenden thema’s waar je uit kan kiezen, waarbij je onderscheid kan maken tussen gratis thema’s en premium thema’s.

Premium thema’s kosten meestal tussen de $50 en $100.

Het grote verschil tussen gratis thema’s en premium thema’s is dat je bij gratis thema’s vaak minder functionaliteiten krijgt en minder/geen support.

Bij veel dingen met WordPress kan je gebruik maken van gratis mogelijkheden. Er zijn echter 2 dingen waarop ik niet zou besparen omdat dat het fundament van je website is: je webhosting en het thema.

Als je een serieuze website wilt maken, bijvoorbeeld voor je bedrijf, is een premium thema absoluut aan te raden. Naast dat je hoogst waarschijnlijk een professionelere website krijgt, wordt je website ook meer toekomstbestendig als je het juiste thema kiest.

WordPress wordt namelijk continue geüpdatet. Voor de performance en veiligheid van je website is het belangrijk dat je thema ook regelmatig updates krijgt. En bij een premium thema is het waarschijnlijker dat dit regelmatiger gebeurt.

Dat betekend overigens niet dat een premium thema per definitie beter is dan een gratis thema. Er zijn ook goede gratis thema’s te vinden en (helaas) ook een heleboel slechte premium thema’s.

Als je een eenvoudige blog en/of website wilt maken, bijvoorbeeld voor een hobby, kan je gerust gebruik maken van een gratis thema. Wil je een website maken om er uiteindelijk geld mee te verdienen, dan is een investering van zo’n $50 voor een goed thema een verstandige keuze.

Tegenwoordig zijn er ook veel freemium thema’s. Ontwikkelaars van premium thema’s maken dan een gratis versie van hun thema. Dit is een soort uitgeklede versie van het premium thema, met als doel mensen later het premium thema te laten aanschaffen. Als je met een beperkt budget een website wilt maken raad ik je dit aan. Op het moment dat je verder wilt groeien met je website en dit niet mogelijk is met de gratis variant, kan je eenvoudig upgraden zonder dat je helemaal opnieuw moet beginnen.

Tenslotte kan je er ook voor kiezen om een WordPress thema volledig op maat te laten maken door een programmeur. Je krijgt dan iets volledig unieks maar houd er wel rekening mee dat de kosten hiervan veel hoger liggen dan van een premium thema.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een WordPress thema?

Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk om eerst te zeggen dat er niet per definitie zoiets is als een goed of een slecht thema. Later in dit artikel zal ik bijvoorbeeld een aantal thema’s aanbevelen die ik goed vind en ook een aantal thema’s benoemen die ik minder goed vind. Dit is dus op basis van dingen die ik belangrijk vind bij een thema.

Uiteindelijk moet je een thema kiezen waar jij je goed bij voelt. Als je gewoon op zoek bent naar een thema om WordPress te ontdekken of omdat je het leuk vindt om een beetje met instellingen te spelen of om bijvoorbeeld met een pagebuilders te werken is dat natuurlijk prima. Niet iedereen hecht waarde aan hoe snel een website is of hoe professioneel het oogt.

Kies in dat geval gewoon een thema uit die je leuk vindt en laat wat ik hieronder uitleg voor wat het is. Daar is niets mis mee. Als ik een bepaald thema afraad omdat het bijvoorbeeld traag is, maar voor jou is dat niet belangrijk en je beleefd plezier aan een bepaald thema, moet je dat vooral kiezen.

Dat gezegd hebbende, de volgende punten zijn in mijn ogen belangrijk als je op zoek bent naar een professioneel thema waar je verder mee kan groeien naar mate je website groter wordt en je meer bezoekers krijgt.

Design

Voor veel mensen zal het design de belangrijkste reden zijn om voor een bepaald thema te kiezen.

De meeste premium thema’s zullen demo websites tonen van hoe je website er mogelijk uit kan komen te zien met hun thema. Vaak is het ook mogelijk om deze demo’s te importeren.

Je kan er dan voor kiezen om een demo site uit te zoeken die dicht in de buurt komt van wat jij wilt en deze vervolgens een beetje aanpassen. Als je nog weinig ervaring hebt WordPress en/of design, weinig tijd hebt of niet zo goed weet wat je wilt kan dit een uitkomst zijn.

Je kan er ook voor kiezen om nadat je een thema hebt geïnstalleerd deze zelf op te bouwen, zodat je het precies kan maken zoals jij graag wilt. Dit is wat ik tegenwoordig altijd doe, maar toen ik nog weinig ervaring had koos ik er altijd voor om een demo website aan te passen.

Hoe demosites precies werken kom ik later in dit artikel op terug. Voor wat betreft het design is het enkel handig om een goede indicatie te krijgen van hoe je thema eruit kan komen te zien.

Hou er wel rekening mee dat veel demo designs gebruik maken van professionele foto’s. Als je zelf minder mooie foto’s gebruikt kan dat veel invloed hebben op hoe je website uiteindelijk overkomt.

Uiteraard wil je ook een ‘responsive website’, wat inhoudt dat je website op alle apparaten (mobiel, tablet en pc) goed wordt weergegeven. Hoewel dat vroeger iets was waar je echt op moest letten, zijn de meeste thema’s tegenwoordig wel responsive.

Snelheid

Niemand vindt het fijn om een website te bezoeken waarbij je lang moet wachten tot alles is geladen.

Een trage website kan een negatieve invloed hebben op de conversies op je website en de ranking in zoekmachines. Maar het is vooral geen fijne ervaring voor je bezoekers.

Helaas zijn er veel populaire thema’s behoorlijk traag. Dit komt onder andere doordat ze steeds meer functies aan je thema toevoegen, om zo meer gebruikers aan te trekken.

Later in dit artikel zal ik meerdere thema’s aanraden die wel snel zijn.

Functionaliteit

Allereerst is het handig om te kijken of een thema de functies heeft waar naar je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een webshop maken, dan zal het thema goed moeten kunnen werken met WooCommerce.

Veel functies in WordPress kan je toevoegen met plugins. Wil je bijvoorbeeld social media knoppen of een contactformulier op je website tonen? Dan download je daar eenvoudig een specifieke plugin voor.

Als je website veel functies heeft is de kans groot dat het ten koste gaat van de snelheid van je website. Dat is helemaal zonde als je veel van die ingebouwde functies niet nodig hebt.

Er zijn daarentegen ook thema’s met amper functies. Die staan bekend als zeer snel, maar om een enigszins goed werkende website te krijgen moet je vervolgens allerlei plugins instaleren zodat je uiteindelijk alsnog een trage website krijgt.

Het is dus belangrijk om een thema te kiezen met de juiste balans tussen snelheid en essentiële functionaliteiten waar naar jij op zoek bent.

Sommige thema’s zullen adverteren met functionaliteiten zoals dat hun thema goed is voor SEO (het ranken in zoekmachines). Ik zou daar niet teveel waarde aan hechten. Het belangrijkste op je website om goed te ranken in zoekmachines is de content die je zelf toevoegt. Een snelle/lichtgewicht website kan daarbij in mindere mate helpen. Eventuele SEO functionaliteiten kan je vervolgens zelf toevoegen aan de hand van een plugin.

Updates

Er wordt continue aan WordPress gewerkt. Voor de veiligheid en de prestaties van je website is het belangrijk om altijd de nieuwste versie van WordPress te draaien.

Dit geldt ook voor het thema en de plugins die je gebruikt.

Je wilt dus een thema hebben waar ook constant aan wordt gewerkt, zodat het goed blijft werken met de nieuwste versie van WordPress en de plugins.

Je moet voorkomen dat je een thema gebruikt die al voor een langere tijd niet is bijgewerkt. Je kan bij het downloaden vaak wel zien wanneer het thema voor het laatst is bijgewerkt.

Ook is het aan te raden om een thema te gebruiken die betrouwbaar is. Omdat je dus geregeld updates uit moet voeren, wil je voorkomen dat na een update je website niet meer goed werkt. Het is dus handig om voordat je een thema kiest de reviews te lezen.

Populariteit

De populariteit van een thema is belangrijk. Zoals net uitgelegd is het belangrijk dat een thema geregeld updates krijgt. En die zekerheid heb je bij een thema met veel gebruikers eerder dan bij een thema met erg weinig gebruikers.

Ik zou dan persoonlijk ook geen thema gebruiken van een nieuw bedrijf/ontwikkelaar. Als je een website voor een hobby of iets dergelijks maakt kan het wel, maar als ik afhankelijk ben van mijn website voor mijn bedrijf zou ik altijd kiezen voor een thema van een bedrijf/ontwikkelaar met een lange goede reputatie.

Alleen kijken naar hoeveel downloads en goede reviews een thema heeft is niet verstandig. Dat iets voor de massa gemaakt wordt, maakt het nog niet goed. Toen ik begon met WordPress en mijn eerste thema’s uitzocht was dit de grootste fout die ik maakte.

Als je in Google zoekt op iets als ”Beste WordPress thema’s” kom je al snel op blogs terecht die veel verkochte thema’s aanraden op een Marktplaats voor WordPress thema’s genaamd ”ThemeForest”.

En als je daar sorteert op best verkocht krijg je de thema’s te zien die vaak worden aangeraden. Veel van deze thema’s zijn populair zijn bij beginners. Thema’s die allerlei animaties en sliders hebben, met pagebuilders werken, etc. Allemaal zaken die ten koste gaan van de snelheid van je website.

Ze verkopen er tienduizenden thema’s, daar zullen ongetwijfeld ook wel goede tussen zitten, maar ik heb de voorkeur voor andere thema’s.

Een thema bestaat uit een combinatie van HTML, PHP, CSS en Javascript. Een goed, snel en lichtgewicht thema moet er voor zorgen dat dit allemaal goed is gecodeerd.

Voor een beginner is het alleen onmogelijk om dit te herkennen. Mijn advies is daarom om te kijken bij welke doelgroep een bepaald thema populair is. Dat een thema erg populair is onder mensen met weinig WordPress ervaring zegt dus niet zoveel. Je kan beter een thema uitkiezen die populair is onder ontwikkelaars. Zo ben ik jarengeleden ook bij het thema terecht gekomen die ik op de dag van vandaag nog steeds gebruik.

Support

Als je een premium thema aanschaft kan je vanzelfsprekend meer hulp verwachten dan als je een gratis thema gebruikt.

Er zijn een aantal dingen waarop je kan letten als je voor een premium thema kiest.

Vaak zit er een bepaalde support inbegrepen, wat natuurlijk fijn is als je ergens niet uitkomt. Dit betekend echter niet dat de makers van een thema allerlei dingen op jouw website aan zullen passen.

Weet je nog wat ik zei over het belang van dat een thema populair is onder ervaren WordPress gebruikers?

Veel thema’s hebben een eigen forum of iets dergelijks waar je vragen kan stellen. En hoewel veel populaire thema’s wel een klantenservice zullen hebben, helpt het heel erg als een thema ervaren gebruikers heeft die je verder kunnen helpen.

Als je een thema kiest die populair is bij onervaren gebruikers, zullen ze waarschijnlijk dezelfde vragen hebben als jou en je daar niet mee kunnen helpen.

Daarnaast kan het altijd voor komen dat je iets aan je website wilt aanpassen waar je zelf gewoonweg niet de juiste kennis voor hebt. Bijvoorbeeld iets in de code. In dat soort gevallen is het zeker handig als je een thema hebt gekozen waar ontwikkelaars graag mee werken.

Tenslotte is het ook slim om te kijken of er op de website van het thema waarin je interesse hebt handleidingen te vinden zijn. Eventueel kan je ook op Youtube hiernaar zoeken.

Gutenberg

Ik raad aan om een thema te kiezen die goed samenwerkt met Gutenberg. Dit is de standaard blok editor van WordPress. Ik geloof er in dat Gutenberg de toekomst is van WordPress.

Er zijn ook thema’s die werken met pagebuilders. Hier ben ik geen fan van omdat dit vaak ten koste gaat van de snelheid van je website. Ik denk dat blok editor van WordPress een steeds belangrijkere rol krijgt binnen WordPress. Met het oog op de toekomst zou ik dan ook geen website met een pagebuilder maken.

WordPress thema’s die ik aanbeveel

Mijn favoriete thema’s:

  • GeneratePress. Dit is absoluut mijn favoriete WordPress thema. Ik gebruik dit thema inmiddels al een paar jaar op al mijn websites, waaronder deze. Ook de websites voor al mijn cliënten maak ik met GeneratePress. Het is een lichtgewicht thema en daardoor enorm snel. Het is een geliefd thema bij veel WordPress experts en heeft een goede support/community.
  • StudioPress (Genesis). Voordat ik gebruik maakte van GeneratePress waren de thema’s van StudioPress mijn favoriet. Ik heb in de loop der jaren veel thema’s van hun gekocht en ze zijn allemaal van premium kwaliteit. Ook deze thema’s zijn geliefd onder ontwikkelaars. Persoonlijk vind ik GeneratePress prettiger werken, maar als je van minimalistische designs houdt raad ik je aan de thema’s van StudioPress te overwegen.

    Update 11 mei: ik werk met de thema’s van StudioPress sinds 2014 en mijn bovenstaande advies was ook op basis van deze ervaring. Net nadat ik dit artikel heb geschreven heeft StudioPress aangekondigd dat er per 8 juni grote dingen gaan veranderen. Persoonlijk zou ik dat eerst afwachten mocht je interesse hebben om gebruik te maken van hun producten.

Andere goede thema’s:

  • Astra. Dit is een erg populair thema en staat ook bekend om zijn snelheid. Ik heb het een tijdje uitgeprobeerd en ik vond het zelf niet zo prettig werken. Ook ben ik niet zo’n fan van hun marketingstrategie, met bijvoorbeeld gelimiteerde aanbiedingen die altijd aflopen. Astra een snel thema is met veel aanpasmogelijkheden waardoor het een goede keuze is.
  • Kadence. Dit is een relatief nieuw thema dat snel in populariteit wint. Ik heb alleen de gratis versie kort uitgeprobeerd en ik ben onder de indruk van de hoeveelheid mogelijkheden die dit thema biedt. Wanneer ik meer ervaring met dit thema heb zal ik er een apart artikel over schrijven.
  • De standaard WordPress thema’s. WordPress heeft een aantal standaard thema’s, waarvan de nieuwste automatisch is geïnstalleerd nadat je WordPress installeert. Dit zijn allemaal gratis thema’s die je kan uitproberen. De meeste mensen wijzigen hun thema na de WordPress installatie meteen omdat je met het standaard thema niet bepaald een unieke website hebt. Maar aangezien zoveel mensen dat doen, kom ik eigenlijk zelden een website tegen die gemaakt is met een van de standaard thema’s. De thema’s zijn gemaakt door WordPress zelf, dus je kan er vanuit gaan dat ze snel zijn en dat het goed werkt met de nieuwste versie van WordPress. Zoals met de meeste gratis thema’s zijn de mogelijkheden wel beperkt, maar als je van een minimalistisch design houdt is het een prima keuze. Eventueel kan je door wat CSS toe te passen het design wat aanpassen, maar je kan er ook voor kiezen om gewoon de kleuren te wijzigen en eventueel een logo up te loaden. Ik denk dat deze thema’s vooral interessant zijn als je een eenvoudige blog wilt.

Er zijn uiteraard nog veel meer goede thema’s te vinden, alleen heb ik daar op dit moment nog geen ervaring mee en ben ik op korte termijn ook niet van plan deze uit te proberen. Hierdoor kan ik er niet iets inhoudelijks over zeggen maar een aantal populaire thema’s die goed uit snelheidstesten komen die je kan overwegen zijn: Neve, OceanWP en Zakra.

Een thema waar ik ook nog geen ervaring mee heb maar wel van plan ben om binnenkort eens uit te proberen is Blocksy. Een aantal WordPress websites die ik volg hebben over dit thema geschreven en ik ben onder de indruk van hun demo sites.

De meeste van de bovenstaande thema’s hanteren een freemium model. Dus een gratis thema die je kan uitproberen en een premium uitbreiding van meestal rond de $50-60 per jaar waarmee je meer mogelijkheden krijgt.

Thema’s waar ik geen fan van ben

Er zijn een aantal erg populaire multifunctionele thema’s te koop op Themeforest (een soort marktplaats voor thema’s). Avada is bijvoorbeeld de meest verkocht daar.

Ik ben geen fan van dit soort thema’s omdat het ten koste gaat van de snelheid van je website.

Jarengeleden kocht ik vaak thema’s op Themeforest. Nu maak ik daar al een lange tijd geen gebruik meer van. Er zullen ongetwijfeld ook goede thema’s te vinden zijn maar ik ben er niet weg van.

Hetzelfde geldt voor populaire thema’s zoals bijvoorbeeld Divi. Ik ben geen fan van pagebuilders en dus ook niet van thema’s die daar mee werken.

Een WordPress thema installeren en activeren

Gratis thema installeren

Als je hebt besloten dat je een gratis thema wilt gebruiken moet je in het dashboard naar weergave > thema’s gaan. Vervolgens klik je op nieuwe toevoegen.

Wanneer je al weet welk thema je wilt gebruiken, kan je rechts bovenin op de naam van het thema zoeken.

Nadat je het thema hebt gevonden in het overzicht klik je op installeren:

Nadat het thema is geïnstalleerd hoef je het alleen nog te activeren.

Mocht je het thema dat je hebt geactiveerd toch niet prettig vinden kan je altijd een nieuw thema installeren. Nadat je het nieuwe thema hebt geactiveerd kan je vervolgens de oude weer verwijderen.

Als je nog niet weet welk thema je wilt kan je gebruik maken van de eigenschapfilter:

Een premium thema installeren

Als je een premium thema hebt gekocht moet je het thema downloaden bij de verkoper van het thema.

Vervolgens ga je in het dashboard naar Weergave > thema’s > thema uploaden:

Je upload hier het thema in een .zip bestand en daarna kan je het activeren.

Een freemium thema installeren

Het installeren van een freemium thema is vaak een combinatie van beide opties die hierboven zijn uitgelegd.

Je zoekt eerst het gratis thema op in het dashboard en installeert en activeert deze.

Vervolgens download je bij de verkoper de premium uitbreiding, wederom in een .zip bestand.

Meestal zal je de uitbreiding als plugin moeten installeren (in je dashboard naar plugins > nieuwe plugin). Op de website van de verkoper zal altijd wel duidelijk staan aangegeven of het een thema of plugin is.

Bij veel premium thema’s zal je ook een licentiecode moeten invoeren, maar ook dit zal voor zich spreken op de downloadpagina van de verkoper.

Hoe nu verder..

Zodra je thema is geïnstalleerd ziet het er op het begin nog heel kaal uit.

Er zijn verschillende manieren om een website op te bouwen en de een is niet perse beter dan de ander.

Als voorbeeld neem ik het thema dat ik zelf gebruik: GeneratePress (Premium).

Op de website van GeneratePress vind je een Site Library. Hier zie je allemaal voorbeelden van wat je kan maken met dit thema.

Je kan er voor kiezen om je kale installatie zelf op te bouwen aan de hand van de vele instelmogelijkheden. Dit vind je in het dashboard bij Weergave > Customizer.

Hier kan je vervolgens kleuren instellen, lettertypes, afmetingen, etc.

Dit kan je bij elk thema doen. Alleen het verschilt per thema wat je allemaal kan instellen. In het geval van de freemium thema’s kan je dus bij de gratis versie minder instellen dan bij de betaalde versie.

Wanneer je daarmee klaar bent kan je pagina’s en berichten maken en deze vullen met content. En plugins installeren om extra functionaliteiten aan je website toe te voegen, bijvoorbeeld iets als een contactformulier.

Een optie die veel premium thema’s hebben is dat je demo sites kan importeren.

Met 1 klik word je website dan net zo als een bepaalde demo. Vervolgens kan je de content aanpassen en eventueel dingen in de customizer aanpassen.

Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen.

Als je nog weinig ervaring hebt met WordPress ken je vanzelfsprekend niet alle mogelijkheden. Het is dan haast onmogelijk om zo’n professioneel design te maken als de demo voorbeelden. Ook als je niet goed bent in design is dit een uitkomst.

Het importeren van een demo site bespaart ook veel tijd, aangezien je zelf veel minder hoeft uit te proberen.

De demo websites zijn vaak gemaakt uit een combinatie van instellingen in de customizer, het gebruik van de WordPress editor, een aantal plugins en soms wat custom code.

Je kan dit in principe allemaal zelf doen zoals je graag wilt vanaf een kale installatie. Het is dan wel belangrijk dat je weet welke plugins je wel of niet moet gebruiken en waar je bepaalde instellingen kan vinden. Als je een demo website importeert is dit allemaal al voor je gedaan door een professional.

Het nadeel is dat demo websites gebouwd zijn rondom demo teksten en afbeeldingen. Vroeger had ik geen idee hoe je zulke professionele designs kon maken als de voorbeelden. Ik importeerde dus altijd demo websites en vulde hier mijn content in.

Maar wat je dan vaak krijgt is dat je je eigen content aanpast aan de demo.

Stel je importeert een demosite met het volgende onderdeel:

Je kan uiteraard zoveel tekst schrijven als je wilt en de afbeelding aanpassen. Maar in de praktijk ervaarde ik dat ik dan net zoals in het voorbeeld probeerde 2 alinea’s te schrijven.

Als je wat tijd en moeite insteekt kan je echt een mooie website maken aan de hand van zo’n demo. Mijn ervaring is echter dat je een nog mooier en professioneler eindresultaat krijgt als je begint met content maken en het design daar omheen bouwt. En bij het importeren van een demo website gebeurt dus precies het tegenovergestelde.

Dan schrijf je de content op basis van het design. Althans dat deed ik dus vroeger.

Kies gerust een manier uit waar jij je het beste bij voelt..

maar mijn advies is als volgt:

  • Heb je al meer ervaring met WordPress en/of design? Probeer dan of je zelf het design rondom je content kan maken. Tenzij je tijd wil besparen, dan kies je gewoon voor een demo site.
  • Ben je een beginner? Dan raad ik aan om een demo website uit te zoeken waarvan het design het meest in de buurt komt van waar je naar op zoek bent. Bekijk gerust de demo websites van verschillende thema’s. Als je eenmaal wat hebt gevonden kan je leren de demo website aan te passen, de instellingen wellicht wat te veranderen in de customizer, de kleuren veranderen en je logo uploaden. Eventueel kan je op basis daarvan leren hoe zo’n demo website is opgebouwd, zodat je het later zelf kan.

Als je een beginner bent en geen geschikte demo website kan vinden, kan je uiteraard ook altijd iemand inhuren om het voor je te maken als je budget dat toelaat.

Het kiezen van een WordPress thema is heel belangrijk. Ik begrijp dat door het enorm grote aanbod dit lastig kan zijn. Zeker voor beginners.

Toen ik nog een beginner was heb ik zoveel tijd en geld gestoken in achteraf de verkeerde thema’s. Ik hoop dat dit artikel je helpt om een goede keuze te maken.

Laat in de reacties weten welk thema jij gebruikt en waarom.

Ik ben benieuwd.

Plaats een reactie